Electroalfa

Responsabilitate sociala

Ne derulam activitatile de responsabilitate sociala prin Fundatia Alfa, Suflet si Energie, organizatie non-profit, cu caracter umanitar si educativ general. Crearea fundatiei completeaza dorinta companiei de a fi un partener stabil in dezvoltarea comunitatii din care face parte.

Activitatea fundatiei este focusata catre domeniile educatie, societate si cultura, prin dezvoltarea proiectelor educationale menite sa identifice si sa sustina copii si tineri cu rezultate exceptionale in diverse domenii: tehnic, artistic, sportiv, etc.

Pe plan social, fundatia se implica in imbunatatirea conditiilor de viata a varstnicilor sau a familiilor cu nevoi speciale, prin organizarea de campanii umanitare sau strangeri de donatii pentru persoane aflate in dificultate.

Un alt domeniu spre care organizatia isi indreapta atentia este cultura, prin sustinerea financiara a tinerilor artisti, festivaluri sau concursuri culturale, creatii artistice.

Afla mai multe informatii despre activitatea Fundatiei Alfa, Suflet si Energie pe site-ul oficial al organizatiei www.fundatiaalfa.ro

Proiecte derulate

Fabrica de Excelenta

Fabrica de Excelenta identifica si sustine tineri valorosi oferindu-le oportunitatea de a-si dezvolta performantele, dar si de a se integra profesional in cadrul unei companii prin participarea la un program de internship.Programul se adresează studentilor si masteranzilor care urmeaza cursurile facultatilor de profil tehnic sau economic, oferindu-le burse private de studiu. Aceste burse sunt destinate pregatirii didactice a tinerilor, in vederea sustinerii participarii lor la concursuri, competitii nationale sau internationale, olimpiade, proiecte scolare sau educative, perfectionare si formare, achizitii materiale didactice. Programul se organizează anual, iar bursele au o valoare de 4.500 lei/an pentru fiecare bursier.

Case sociale pentru familii aflate in dificultate

Doua familii nevoiase din judetul Botosani au beneficiat de constructia unei locuinte sociale, respectiv reabilitarea unei case vechi.

Constructia casei sociale a fost realizata la fabrica de posturi de transformare compacte Electroalfa, avand 2 camere si un hol. Utilarea si mobilarea completa a casei a fost asigurata prin intermediul fundatiei.

Reabilitarea casei celeilalte familii a fost realizata in doua etape. Primele lucrari inclus: inlocuiere usi, geamuri, refacere pereti interior o camera, inlocuire acoperis, izolatie pod, turnat trotuare in jurul casei, achizitia unei sobe si mobilier. In etapa a doua am refacut doua camere si holul, iar cu ajutorul colegilor din Electroalfa am utiliat si mobilat restul incaperilor.

Tabara de scriere creativa Alpha

Proiectul Tabara de scriere creativa „Alpha” a inclus un concurs de creatii literare, care s-a adresat elevilor din invatamantul liceal din judetul Botosani, dornici de a-si dezvolta talentul literar. Concursul a inclus doua sectiuni: proza si poezie si a avut ca juriu de selectie si traineri scriitorii consacrati Dan Lungu si Svetlana Cârstean.

Tabara de scriere creativa a fost organizata la Ipotesti, iar programul a inclus cursuri si exercitii practice, un cerc literar, excursii în imprejurimi si vizitare obiective turistice de interes din Botosani, inclusiv centrul vechi al orasului. Sub indrumarea mentorilor Dan Lungu si Svetlana Carstean, tinerii au lucrat ulterior la creatii literare proprii, care au fost publicate intr-un volum de antologie intitulat “Ce tot atatea imbratisari”, lansat la Botosani, in cadrul unei conferinte de presa. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Municipiului Botosani si al Consiliului Local Botosani.

Sprijin pentru copiii care sufera de autism din judetul Botosani

Sustinem activitatea Asociatiei Parintilor Copiiilor cu Autism din Botosani, si alaturi de angajatii companiei Electroalfa am reusit sa suplimentam orele de terapie specializata pentru copiii inscrisi in cadrul acestei organizatii, dar si sa amenajam o incapere la sediul asociatiei.

Participare competitii sportive internationale Iulian Rotariu

Botosaneanul Iulian Rotariu, de profesie pompier si membru activ al Asociatiei Sportive a Pompierilor din Romania, este singurul roman care a participat la competitii mondiale de maraton in conditii extreme si a purtat drapelul Romaniei pe toate traseele, reusind sa se claseze in primele locuri ale clasamentelor, printre sportivii de performanta. Fundatia Alfa, Suflet si Energie l-a sprijinit in trei competitii din seria de ultramaratoane extreme 4 Deserts (http://www.4deserts.com/). Iulian face acest efort in scop caritabil, pentru a ajuta copiii din Botosani care sufera de autism.

Sprijin activitate compartiment de neurochirurgie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta “Mavromati” Botosani

Pentru infiintarea compartimentului de neurochirurgie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta “Mavromati” Botosani a fost necesar aducerea unui medic din exteriorul Botosaniului. Timp de doi ani consecutivi am acoperit cheltuielile de cazare pentru doctorul neurochirurg Kiss Petre Attila, doctor care activeaza in cadrul compartimentului de neurochirurgie al spitalului judetean din Botosani.

Amenajarea unei sali de cantina si asigurarea unei mese calde pentru elevi cu cerinte educative speciale (elevi cu diferite grade de deficienta mintala sau dificultati de invatare) timp de un an scolar

In cadrul Liceului Tehnologic Special Sfantul Stelian din Botosani am amenajat o sala de cantina dotata si utilata, astfel incât elevii care provin din medii defavorizate sa poata lua masa in conditii propice, in sistem de catering. Sala are o capacitate de 50 de locuri, iar lucrarile au constat in inlocuirea usilor, a geamurilor, refacerea peretilor si a instalatiei electrice, montare gresie si faianta, achizitie boiler electric, mobilier (mese, scaune, dulapuri), vesela, amenajare oficii baie si bucatarie, precum si pictura decorativa pereti.