Electroalfa

Produse si servicii

Audit Energetic

Electroalfa este autorizata de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), ca Auditor energetic clasa II Complex, in baza Legii 121/ 2014 privind eficienta energetica si a Regulamentului pentru autorizarea auditorilor energetici din industrie.

Echipa noastra de specialisti detine competentele tehnice necesare pentru efectuarea de audituri energetice complexe (electroenergetice si termoenergetice) in instalatii industriale apartinand operatorilor economici care consuma anual o cantitate de energie de peste 1.000 tone echivalent petrol (tep). Scopul unui audit energetic este de a identifica, analiza si propune masuri de crestere a eficientei energetice pentru toate fluxurile de energie existente pe un contur tehnologic (energie electrica, termica, combustibili).

In urma realizarii unui audit energetic va fi reflectata fidel partea de activitate consumatoare de energie si vor fi identificate solutiile optime de imbunatatire a consumului energetic care stau la baza Programelor de imbunatatire a eficientei energetice, obligatoriu a fi intocmite, conform prevederilor art. 9, alin. 1, litera c din Legea 121/ 2014 privind eficienta energetica.

Recomandam acele mijloace de reducere a consumurilor de energie care pot fi obtinute prin:

• reorganizarea/ ajustarea modului de functionare;
• amortizarea rapida si din economii a investitiilor;
• cresterea pe termen lung a eficientei energetice.

Metodele si mijloacele de masurare utilizate de catre compania noastra in realizarea auditurilor energetice complexe includ aparatura moderna, analiza prin termoviziune, ultrasunete, inregistrari grafice.