Electroalfa

Proiect modernizare Divizia Confectii Metalice

In cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice “Sprijin pentru consolidarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile”- operatiunea pentru intreprinderi mari, Electro Alfa CM a aplicat cu proiectul: “Modernizarea SC Electro Alfa CM SRL in vederea cresterii competitivitatii si imbunatatirii potentialului de piata”. Proiectul s-a calificat pentru finantare pe locul 14, cu un total de 95,70 puncte, in luna august fiind semnat si contractul de finantare nr. 230431/ 03.08.2012.

Obiectivul specific al SC Electro Alfa CM SRL este cresterea capacitatii de productie in vederea cresterii cifrei de afaceri si a crearii de locuri de munca, iar obiectivul general al proiectului este cresterea competitivitatii SC Electro Alfa CM SRL in vederea reducerii decalajelor de productivitate si adaptarii acesteia la cerintele pietei unice europene. Toate aceste obiective se vor realiza prin:
• achizitionarea a 24 de utilaje performante, mai productive, nepoluante si mai putin energofage, certificate conform standardelor de calitate internationale specifice;
• asigurarea unui nivel inalt de competitivitate pe piata de profil nationala si internationala prin micsorarea timpului de raspuns in activitatea de proiectare si ofertare prin achizitionarea a 4 de active necorporale;
• extinderea proceselor tehnologice;
• oferirea pe piata de produse speciale, din categoria celor “unicate”;
• cresterea cu 16 a numarului de locuri de munca;
• mentinerea a 96 de locuri de munca;
• cresterea cifrei de afaceri;
• cresterea exporturilor.

Prin implementarea proiectului se doreste o crestere a cifrei de afaceri prin dezvoltarea de noi proiecte cu clientii actuali precum si atragerea de noi clienti pentru produsele din gama de fabricatie. De asemenea se doreste diversificarea portofoliului de produse, mentinerea nivelurilor de pret prin eficientizarea costurilor de productie si cresterea cotei de piata pe piata confectiilor metalice din regiunea nord-est.

Valoarea totala a contractului este de 18.988.863,73 lei, din care finantarea nerambursabila din fondul european este de 7.176.522,08 lei. Data de incepere a proiectului este de 04 august 2012 si se va derula pe o perioada de 19 luni.

Pentru informatii suplimentare puteti accesa site-ul http://modernizarecm.0fees.net/.